Maroko 2013 - poslední volná místa

05.05.2013 14:00

Off Road Maroko 2013 – poslední 3 volná místa

V polovině října připravujeme Off-Road expedici do Maroka následujícím programem – délka se upraví dle aktuálně dle letenek a samozřejmě dle situace v Maroku. Plánujeme hodně Off-Roadu. maroko_moto_10-nahled

1. den: Odlet, složení motorek, přesun po vlastní ose na Gibraltar ( upozorňuji že z bezpečnostních a hmotnostních důvoů se nakládají motorky s minimem paliva a v Malaze si natankujeme )
2. den: Trajekt, celní odbavení ( počítejte, že se na hranicích trochu zdržíme , patří to k místnímu folklóru ), takže moc toho nenajedeme
3. – 6. den: Západní trasou, jako by kolem alžírských hranic budeme postupovat směrem do pouštních oblastí.
7. – 11. den: Pobyt v pouštních oblastech.
12. – 15. den: Přesun zpět směrem k Gibraltaru
16. den: Celní odbavení, trajekt a noc na Gibraltaru 17. Přesun do Malagy, naložení motocyklů a odlet domů.

Cena 5 osob 26 000 Kč, 6 osob 22 000 Kč, 7 osob 19 000 Kč zahrnuje: Dopravu motorek Malaga a zpět, doprovodné vozidlo po Maroku, trajekt doprovodného vozidla.
Cena nezahrnuje: Letenku (6 000 Kč), trajekt cca 110 EUR, PHM na 3 000 – 3 400 km, ubytování, stravu. Odhad 800 – 1 000 EUR sebou.

Bonus pro každého: Sada pneu Mitas – měli bychom dostat testovačny, přislíbeno.

Nakládka: Motocykly se budou nakládat i vykládat v Otrokovicích v servisu MXTech. Nakládat se bude cca týden před odletem, termín se samožrejmě upřesní. Motorky zde zase budou cca týden po našem odletu. Pokud budete chtít testovací Mitasky obout až zde, určitě to je možné domluvit se servisem. maroko_moto_40-nahled

Výbava: Do vozidla je povolen na osobu 1 ks lodní pytel ( 60 l ) po dvojicích je potřeba domluvit stan, vařič, potraviny motokrosové boty nutnost !!! Stojí se dlouhé hodiny ve stupačkách !!! Kdo v nich zatím nejezdil, začněte raději od jara ať si zvyknete a ať v Maroku nehledáte řadičku :-) vhodné jsou i dobré chrániče kolen ( celkem to bolí při pádu na kámen ), krunýř s páteřákem !!!
Teploty jsou cca mezi 20 – 38C, ale v horách nás může překvapit i velmi nízká teplota !!! Nezapomeňte i na pláštěnku!
Vzhledem k tomu, že většinu výbavy poveze doprovodné auto, tak na motorce je dobré mít topcase, nebo tank vak na drobné věci. maroko_moto_37-nahled

Camel bag – nejnutnějčí položka výbavy !!!
Motokrosová přilba s brýlemi – nutnost
Nezapomeňte na dobrou přípravu motocyklu, plechový kryt motoru apod. do letadla se bere motocyklová výstroj – mělo by se to vejít do 20 kg ( boty, oblečení, chrániče a přilba )

Dále je nutné mít dobrou pojistku – pojistku na extrémní motocyklový sport, destinace Maroko – nutno v pojišťovně zdůraznit – v r.2011 cca 2900,–Kč !!! Havarijní pojistka v Maroku sice neplatí, ale je dobré mít, např. z důvody havarie při přepravě motocyklů ( lze sjednat i jen na omezené období ) – není nutné, ale vhodné. Dobré je zkontrolovat povinné ručení – některé pojišťovny Maroko nemají !!!

Veškeré informace směřujte na e-mail : pavel.partika(@)gmail.com

 

Pavel