Enduro škola

27.06.2011 09:00

 Enduro škola  - ACADEMIA ENDURO POLSKO

 

O víkendu 25.-26.6.2011 jsme absolvovali enduroškolu v Polsku. Tento tréningový víkend pořádal polský Touratech a naším trenérem byl Peter Fischer, zakladatel německé enduroškoly u BMW. Lepšího jsme opravdu dostat nemohli. 

Po příjezdu na haldu nedaleko Gliwic, nám byly upraveny motocykly ( demontáž navigace, úprava tlaku v pneumatikách, případně demontáž zrcátek ). Za náš tým se účastnil JožoRáž, Batman, Bond a René. Po uvodní intruktáži, kde jsme se naučili jaký mít správný postoj, jak držet ruky na řidítkách, jak mít prsty na páčkách spojky a brzdy, jsme vyrazili na haldu.

Zde jsme začali trénovat základná dovednosti, zejména manipulaci s motocyklem při pomalé jízdě, jak se otáčet na co nejmenším prostoru, jízdu mezi kuželi, mezi pražci, po pražcích a podobně. Postupně jak jsme se učili nové a nové prvky, narůstala i obtížnost toho co jsme se učili.

Postupně jsme zvládli zvedání motocyklu, bezpečné zastavování v kopci, jak dostat bezpečně motorku z kopce pokud jsme jej nevyjeli, bezpečné zdolávání sjezdů v rychlosti nebo uplně pomalu. Procvičili jsme brždění s ABS i bez. No prostě výborný program s postupným zdokonalováním. Jak jsme se postupně zlepšovali, tak Peter přidával na obtížnosti. Odpoledne jsme už jezdili takové sjezdy, které kdyby mi někdo ukázal ráno, tak bych řekl, že je blázen, že to prostě nejsme schopní dát. První den jsme končili s ježděním v 17 hodin. Po vysprchování v hotelu jsme měli v 19 hod společnou večeři a večerní promítání polských přátel - návštěva elektrárny v Černobylu a pak nám pustil i pár fotek Peter Fischer z cest po celém světě.

Druhý den jsme začínali v 9 hod rozcvičkou u motocyklů a pak už opět do terénu. Opět se velmi přitvrzovalo. Trénovali jsme sjezdy a výjezdy kolmo z kopce, následně šikmé výjezdy a pak les. Po obědě jsme měli opravdu obtížné sjezdy a výjezdy v lese. Peter mi říkal, včera bys to nedal, že? A měl pravdu. Do tohoto co jsme dávali, bych se opravdu před enduro školou nepustil ani v těch nejdivočejších snech :-)

Před závěrem tréninku jsme ještě byli zkusit písek a zhruba v 16 hod jsme měli společné posezení a předání diplomů o absolvování enduroškoly.

 

Ještě jednou obrovské poděkování, Thank You Very Much Peter. A poděkování i polským přátelům, kteří nám připravili tento fantastický tréninkový víkedn. Díky. Moc nám to dalo.

 

JožoRáž

 

P.S. Přikládám pár fotografií a videí z mobilu a snad brzo sestříhám video z kamery ...